Gıda Ürünleri

Gıda Katkı Maddeleri ve İçerikleri

Maltoz

  • CAS NO.69-79-4; 6363-53-7
  • EC NO.200-716-11
  • Eşanlamlı 4- (alfa-D-Glukopiranosido) -alfa-glukopiranoz
  • Formül C12H22O11
  • Mol. ağırlık 342.3 g / mol

2-Etilbütirik asit

  • CAS NO.88-09-5
  • EC NO.201-796-4
  • Eşanlamlı dietilasetik asit
  • Formül C6H12O2
  • Mol. ağırlık 116.16 g / mol

Amonyum polifosfat

  • CAS NO.68333-79-9
  • EC NO.269-789-9
  • Polifosforik asitler amonyum tuzları
  • Formül (NH4PO3)n

Astaksantin

  • CAS NO. 7542-45-2; 472-61-7
  • EC NO. 231-424-6
  • Eşanlamlı 3,3′-dihidroksi-beta-karoten-4,4′-dion
  • Formül C40H52O4
  • Mol. ağırlık 596.84 g / mol

Kolekalsiferol (Vitamin D3)

Çeşitli D3 Vitamini (Kolekalsiferol) türleri mevcuttur:

  • D3 Vitamini 40 MIU kristal USP / EP
  • Mısır Yağı USP / EP’de D3 Vitamini 1 MIU veya 4 MIU
  • Kolekalsiferol Konsantre (Yağlı Form) (1 ve 4 MIU / g) EP
  • Kolekalsiferol Çözeltisi (1 ve 4 MIU / g) USP
  • Kolekalsiferol Tozu 100.000 IU / g CWD tozu EP / USP

 

  • CAS NO.67-97-0
  • EC NO.200-673-2
  • Eşanlamlı Vitamin D3; Kalsiyol
  • FormülC27H44O
  • Mol. ağırlık 384.64 g / mol

D-Galaktoz

  • CAS NO.59-23-4
  • EC NO.200-416-4
  • Eşanlamlı D – (+) – Galaktoz
  • Formül C6H12O6
  • Mol. ağırlık 180.18 g / mol

D-Mannose

  • CAS NO.3458-28-4
  • EC NO. 222-392-4
  • Eşanlamlı D-Mannopyranose
  • Formül C6H12O6
  • Mol. ağırlık 180.16 g / mol

Eritritol

  • CAS NO.149-32-6
  • EC NO.205-737-3
  • Eritrit
  • Formül C4H10O4
  • Mol. ağırlık 122.12

Etilendiamintetraasetik asit (EDTA)

  • CAS NO.60-00-4
  • EC NO.200-449-4
  • Eşanlamlı EDTA
  • Formül C10H16N2O8
  • Mol. ağırlık 292,24 g / mol

Lutein

  • CAS NO.127-40-2
  • EC NO.204-840-0
  • Eşanlamlı Xanthophyll
  • Formül C40H56O2
  • Mol. ağırlık 568.87 g / mol

Lizozim

  • CAS NO.9001-63-2; 12650-88-3
  • EC NO.232-620-4
  • Eşanlamlı Lizozim
  • Formül C11H20NO6
  • Mol. ağırlık 262.2796 g / mol

Fosforlu tribromür

  • CAS NO. 7789-60-8
  • EC NO.232-178-2
  • Eşanlamlı: Fosfor (III) Bromür
  • Formula PBr3
  • Mol. ağırlık 270.69 g / mol

Soya proteini izolatı

  • CAS NO. 9010-10-0
  • EC NO.232-720-3
  • Eşanlamlı Soya Proteini
  • FormülC12H12N2O3

Stevia rebaudiana özü

  • CAS NO.91722-21-3, 58543-16-1
  • EC NO.294-422-4
  • Repaudioside A

Stevioside

  • CAS NO. 57817-89-7
  • EC NO. 260-975-5
  • Eşanlamlı Repaudin
  • Formül C36H60O18
  • Mol. ağırlık 804.87 g / mol

Thaumatin

Thaumatin, Batı Afrika katemfe meyvesinden elde edilen çok yoğun bir doğal tatlandırıcıdır.
Batı Afrika’nın katemfe meyvesinden (Thaumatococcus daniellii Bennett) izole edilen proteinlerin bir karışımı olarak bulunur. Tatlandırıcıların thaumatin ailesindeki proteinler şekerden 2000-3000 kat daha etkilidir. Çok tatlı olmasına rağmen, taumatinin tadı şekerinkinden önemli ölçüde farklıdır. Taumatinin tatlılığı çok yavaş gelişir. Algılama uzun süre devam eder ve yüksek kullanım seviyelerinde meyan kökü benzeri bir ağızda kalan tat bırakır. Thaumatin suda oldukça çözünürdür, ısıtmaya karşı kararlıdır ve asidik koşullar altında kararlıdır.
Thaumatin genellikle lezzet değiştirici olarak kullanılır ve aynı zamanda tuzu azaltmaya yardımcı olur. Diğer tatlandırıcılar ile birlikte kullanıldığında iyi bir sinerji etkisine sahiptir.
Thaumatin saf min olarak % 93 (tipik değer minimum% 97) veya bir karışım olarak, örneğin Maltodekstrin içinde % 10 Thaumatin mevcuttur.

  • CAS NO.53850-34-3
  • EC NO.258-822-2
  • Eşanlamlı E 957
  • Mol. ağırlık Thaumatin I: 22.209 / Thaumatin II: 22.293

Tiamin (Vitamin B1) Hidroklorür

  • CAS NO.67-03-8
  • EC NO.200-641-8
  • Eşanlamlı: Tiamin HCl, Vitamin B1 HCl
  • Formül C12H17N4ClH.Cl
  • Mol. ağırlık 337.27

Vanilik asit

  • CAS NO.121-34-6
  • EC NO.204-466-8
  • Vanilin Asit
  • Formül C8H8O4
  • Mol. ağırlık 168.15 g / mol

Ksilitol

Ksilitol, (CHOH)3 (CH2OH)2 formülüne sahip organik bir bileşiktir. Bu aşiral tür, 1,2,3,4,5-pentapentanolün üç izomerinden biridir. Bu şeker alkolü, çeşitli meyveler, mısır kabukları, yulaf ve mantarlar dahil olmak üzere birçok meyve ve sebzenin liflerinde bulunan doğal olarak oluşan bir şeker ikamesi olarak kullanılır. Mısır lifi, huş ağacı, ahududu, erik ve mısırdan elde edilebilir. Ksilitol, gıda enerjisinin yalnızca üçte ikisi ile kabaca sakaroz kadar tatlıdır. Xylitol, ilk olarak 20. yüzyılda Finlandiya’daki Huş ağaçlarından elde edildi ve ilk olarak Avrupa’da insülin seviyelerini etkilemeyen diyabetli insanlar için güvenli bir tatlandırıcı olarak popüler hale geldi. Günümüzde yaygın olarak sert ağaç ve mısır kaynakları hammadde olarak kullanılmaktadır.

  • CAS NO.87-99-0
  • EC NO.201-788-0
  • Eşanlamlı Xylit
  • Formül C5H12O5
  • Mol. ağırlık 152.15

Zeaxanthin

  • CAS NO.144-68-3
  • EC NO.205-636-4
  • Eşanlamlı
  • Formül C40H56O2
  • Mol. ağırlık 568.87 g / mol